domingo, 19 de diciembre de 2010

4. UNIÓ EUROPEA AL MÓN

1. Una potència econòmica:

Des del punt de vista economic la primera potència mundial són els Estats Units i els segueixen China, França, Japó, Russia, Regne Unit, Alemania, Brasil, España, Italia i India. Algunes llistes mostren a blocs econòmics com a potència mundial a la Unió Europea
 
La Unió Econòmica Monetaria es basa amb la creació d'un mercat interior de la Unió Europe en les que s' aplicaran les polítiques i regulacions econòmiques dels Estats membres. 
Aquesta conforma el marc per l' estabilitat econòmica subjectada per un banc central independent i unes obligacions jurídiques imposades pels Estats membres. 
Banc Central Europeu
 Els intercanvis comercials entre els Estats membres de la UE arriben al 60% del seu comerç total, la UEM és el complement natural del mercat únic. Aquest mercat funcionarà amb una major eficacia i desenvoluparà plenament els seus efectes beneficiosos. 
El Banc Central Europeu (BCE): Va ser Creat el 1998, amb la signatura del Tractat de Maastricht, para introduir i gestionar la nova moneda, efectuar operacions amb divisas i  garantitzar el bon funcionamient dels sistemes de pagament.



2. Una societat democràtica i solidària:

Democràcia
Els Drets Humans, la Democràcia i l' Estat del Dret són els valors bàsics i fonamentals de la Unió Europea, que van estar consagrats en el Tractat fundacional que va estar reforçat amb la adopció de la Carta dels Drets Fonamentals. Els països que es volen incorporar a la UE han de respectar tots i cada un dels Drets Humans. També han de respectar els drets humans aquells països amb els quals hagin celebrat acords comercials o de un altre tipus amb la UE. 

La Unió Europea és una institució democràtica ja que cada un dels vint-i-set comissaris que componen la Comissió Europea són els Caps d' Estat escullits per cada estat membre de la UE; per exemple: el Sr. Zapatero és el Cap d' Estat d' Espanya que ha estat ecullit per nosaltres, la població espanyola, i que és un dels membres de la Comissió Europea. 

Els Drets Humans NO tenen límit d' edat
Segons la Unió Europea els drets humans són universals i indivisibles, per això els promou i defent de manera activa. La política dels drets humans de la Unió es centra en els drets civils, polítics, económics, socials i culturals, però també promou els drets de les dones, els nens, les minoríes i els desplaçats.

NO a la discriminació per EDAT








3. Els reptes de la Unió Europea:

1- Futures ampliacions: La UE actualment té cinc possibles candidats per la seva ampliació; dels quals són: Croacia , Turquía(els dos des del 2004), Montenegro(des del 2010) , República de Macedonia( des del 2005) i Islandia (des del 2010).
La Comissió Europea va valorar positivament a Croacia i la República de Macedonia intentant restrasar el procés amb Turquia. 

Mapa d' ampliació de la U

















  •  Els 27 Estats Membres de la UE.
  •  Candidats oficials: Croacia, Macedonia i Turquia.
  • Solicitut formal d' ingrès: Albània, Islàndia, Montenegro i Sèrbia.
  • Rebuig de Noruega a la UE en el Referèndum del 1972-1994.
  • Rebuig de Suïssa a la UE en el Referèndum del 1992-2001.
  • Estats rebutjats: el Marroc

2- Rellançament del procés de Lisboa: Aquest és un plan de desenvolupament de la UE que va ser aprobat pel Consell Europeu el 23 i 24 de Març del 2000. L' objectiu era el següent:

" Convertir la economia de la Unió en la economia de coneixement més competitiva i dinàmica del món, abans del 2010, capaç d' un creixement econòmic durader acompanyat d' una millora  quantitativa i qualitativa del treball i una major cohesió social» 

3- Elaboració de les perspectives financeres: Per poder seguir construint i integrant Europa, l' instrument de financiació de la Unió és l' aspecte principal. Las negociacions de les perspectives financieres són extremadament importants, ja que, del resultat  de las mateixes, dependen els recursos financers assignats durant el període 2007-2013 a cada Estat/regió de la Unió. Per això, cal destacar la recient presentació, per part de la Comisió, del nou model de financiació de la Unió. 
  • La necessitat de obtenir els recursos suficients per les  noves prioritats que es formulen, amb la finalitat d' aconseguir els objetius de les diferents polítiques que es pretenen desenvolupar amb els compromissos de Lisboa.
  • Cal destacar l' interès que té Espanya per la matèria. La recent incorporació dels 10 nous  Estats, amb una prosperitat que no arriba al  50% de la mitja europea, incrementarà les dificultats econòmiques regionals. Per això Espanya, es disposa a contribuir de manera equitativa a la financiació de la ampliació de la Unió en el marc de las següents perspectives  Financeres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario